Os dejo con el Reportaje que nos han publicado en la revista ‘El Comerç d’Horta’.

***

El te és la segona beguda més consumida al món després de l’aigua, les seves propietats i beneficis són innumerables i entre totes elles destaquen l’aportació de minerals, antioxidants naturals i vitamines al nostre cos, els seus efectes depuratius i diürètics, la prevenció de malalties cardiovasculars, la seva ajuda a reduir el colesterol, etc.

En tot el planeta es pren te cada dia. Per a uns es tracta simplement d’una beguda però per a d’altres és tota una filosofia. Algunes persones el prenen únicament perquè reanima, apaga la set i aporta una gran quantitats de propietats, mentre per a uns altres està associat a complicades cerimònies, com succeeix al Japó.

Les principals zones de producció de te es troben a l’Índia (on es produeix el famós Darjeeling, que està considerat com el champagne dels tes), Sri Lanka, Xina, Japó, Nepal o Kenya, etc.
Podem trobar tes sols per a degustar el sabor en estat pur o aromatitzats amb fruites, espècies o xocolata… o una barreja de tot a l’hora!

La gran família dels tes es pot dividir en 4 principals varietats:

Te Blanc
S’elabora amb els brots més tendres i delicats del te.
A la Xina, durant molt de temps, el te blanc va estar reservat només a l’emperador. Degut al seu fi aroma, i a que se li atribuïa el poder d’allargar la vida.
A l’actualitat, se’l considera el Te de la Bellesa pel seu alt contingut en antioxidants, el que renova les cèl·lules mortes del nostre organisme ajudant-nos a prevenir malalties cardiovasculars.
El te blanc és molt ric en vitamina C, ja que una tassa de te blanc és l’equivalent a 3 sucs de taronja.
A més a més pràcticament no té res de teïna.

Te verd
Diürètic, digestiu, i ric en antioxidants.
Pren-te una tassa de te verd després de dinar i veuràs com facilita la teva digestió i et depura més fàcilment.
Les seves prioritats reforcen el sistema immunitari, millora la circulació, i el seu alt component en fluor ajuda a cuidar les nostres genives.

Te vermell
Molt apreciat per la medicina tradicional xinesa per les seves propietats terapèutiques. Està considerat com un eficaç devorador de grasses, a més a més ajuda a reduir el colesterol.

Te negre
El més estimulant i revitalitzant. És ideal per combatre el cansament i recuperar energia. Substitueix el cafè del matí per una tassa de te negre amb un núvol de llet i veuràs com comences el dia millor i més lleuger.

Però no tot es queda en el te, cada cop més popular és el Rooibos. Una arrel Sud Africana, sense teïna. Relaxant, digestiva, ideal per a nens, esportistes i persones que busquen el seu moment de relax.

Algunes recomanacions de te que pots prendre durant aquesta primavera:

Te blanc de magrana i magnòlia: un gran plaer per a l’olfacte i el gust. Te blanc aromatitzat amb trossos de magrana, magnòlia i pètals de rosa.
Te verd fruites del bosc: Multivitamines de fruita i te. Te verd amb gerds, mores, groselles negres i maduixes.
Te vermell Silueta d’estiu: una barreja depurativa de te vermell i te verd amb maduixa, kiwi, poma, i hibisc.
Chai Te, la beguda de l’Índia: la característica barreja d’espècies de l’Índia (canyella, clau, cardamom, pebre negre…) més te negre de Nepal, t’ajudarà a començar el dia amb energia. A més a més, mitiga la depressió, el cansament i els dolors menstruals.

Feliç te!