Una tassa de te, una tassa de vida

//Una tassa de te, una tassa de vida

Una tassa de te, una tassa de vida

Os dejo con el Reportaje que nos han publicado en la revista ‘El Comerç d’Horta’.

***

El te és la segona beguda més consumida al món després de l’aigua, les seves propietats i beneficis són innumerables i entre totes elles destaquen l’aportació de minerals, antioxidants naturals i vitamines al nostre cos, els seus efectes depuratius i diürètics, la prevenció de malalties cardiovasculars, la seva ajuda a reduir el colesterol, etc.

En tot el planeta es pren te cada dia. Per a uns es tracta simplement d’una beguda però per a d’altres és tota una filosofia. Algunes persones el prenen únicament perquè reanima, apaga la set i aporta una gran quantitats de propietats, mentre per a uns altres està associat a complicades cerimònies, com succeeix al Japó.

Les principals zones de producció de te es troben a l’Índia (on es produeix el famós Darjeeling, que està considerat com el champagne dels tes), Sri Lanka, Xina, Japó, Nepal o Kenya, etc.
Podem trobar tes sols per a degustar el sabor en estat pur o aromatitzats amb fruites, espècies o xocolata… o una barreja de tot a l’hora!

La gran família dels tes es pot dividir en 4 principals varietats:

Te Blanc
S’elabora amb els brots més tendres i delicats del te.
A la Xina, durant molt de temps, el te blanc va estar reservat només a l’emperador. Degut al seu fi aroma, i a que se li atribuïa el poder d’allargar la vida.
A l’actualitat, se’l considera el Te de la Bellesa pel seu alt contingut en antioxidants, el que renova les cèl·lules mortes del nostre organisme ajudant-nos a prevenir malalties cardiovasculars.
El te blanc és molt ric en vitamina C, ja que una tassa de te blanc és l’equivalent a 3 sucs de taronja.
A més a més pràcticament no té res de teïna.

Te verd
Diürètic, digestiu, i ric en antioxidants.
Pren-te una tassa de te verd després de dinar i veuràs com facilita la teva digestió i et depura més fàcilment.
Les seves prioritats reforcen el sistema immunitari, millora la circulació, i el seu alt component en fluor ajuda a cuidar les nostres genives.

Te vermell
Molt apreciat per la medicina tradicional xinesa per les seves propietats terapèutiques. Està considerat com un eficaç devorador de grasses, a més a més ajuda a reduir el colesterol.

Te negre
El més estimulant i revitalitzant. És ideal per combatre el cansament i recuperar energia. Substitueix el cafè del matí per una tassa de te negre amb un núvol de llet i veuràs com comences el dia millor i més lleuger.

Però no tot es queda en el te, cada cop més popular és el Rooibos. Una arrel Sud Africana, sense teïna. Relaxant, digestiva, ideal per a nens, esportistes i persones que busquen el seu moment de relax.

Algunes recomanacions de te que pots prendre durant aquesta primavera:

Te blanc de magrana i magnòlia: un gran plaer per a l’olfacte i el gust. Te blanc aromatitzat amb trossos de magrana, magnòlia i pètals de rosa.
Te verd fruites del bosc: Multivitamines de fruita i te. Te verd amb gerds, mores, groselles negres i maduixes.
Te vermell Silueta d’estiu: una barreja depurativa de te vermell i te verd amb maduixa, kiwi, poma, i hibisc.
Chai Te, la beguda de l’Índia: la característica barreja d’espècies de l’Índia (canyella, clau, cardamom, pebre negre…) més te negre de Nepal, t’ajudarà a començar el dia amb energia. A més a més, mitiga la depressió, el cansament i els dolors menstruals.

Feliç te!

By | 2008-04-28T12:25:43+00:00 abril 28th, 2008|Sin categoría|0 Comments

Deja un comentario